10 задължителни бебешки дрешки за първия гардероб на вашето мъниче - Little Star Bulgaria

10 задължителни бебешки дрешки за първия гардероб на вашето мъниче

Въведение:

Подготовката за появата на новородено може да бъде едновременно вълнуваща и изтощителна, особено когато става въпрос за гардероба му. С толкова много очарователни възможности за избор е лесно да се увлечете и да се окажете с гардероб, пълен с дрехи, които вашето малко дете може никога да не успее да облече. За да ви помогнем, съставихме списък с 10-те задължителни бебешки дрешки за първия гардероб на вашето мъниче.

От комбинезони и спални комплекти до пелени и шапки - тези основни артикули ще го накарат да се чувства удобно, стилно и готово за всякакви поводи. Независимо дали сте родител за първи път или сте опитен такъв, бебешките дрешки, които ще ви представим, със сигурност ще улеснят живота ви и ще направят първите месеци на малкото ви чудо малко по-специални.

Основни елементи на бебешките дрехи:
 
Преди да започнем да разглеждаме задължителните дрехи, които трябва да има всеки гардероб на бебето, нека поговорим за някои от основните елементи на бебешките дрешки. Когато купувате дрехи за вашето бебче, е важно да имате предвид няколко неща:
  • Удобство: Трябва да бъдат удобни, тъй като бебетата прекарват много време спящи.
  • Лесно обличане: Трябва да бъдат лесни за обличане и сваляне, защото при бебетата има тенденция да се налага честото преобличане.
  • Лесни за почистване: Трябва да бъдат лесни за почистване, понеже мъничетата често отделят слюнки и цапат дрехите си.
Като имате предвид тези фактори, можете да започнете да избирате основните дрехи за гардероба на бебето ви.

Най-удобните дрехи за бебето са гащеризоните. Те са удобни, универсални и лесни за носене. Изработени от мек памук, поддържат бебето уютно и топло през целия ден. Могат да се носят самостоятелно през пролетта и лятото, или да се облекат като допълнителен слой под дрехите през зимата. Ако то е още много малко, тогава е най-добре да изберете такива, които предпазват от одраскване. До 6 месеца трябва да се предпочитат гащеризони със затворени крачоли и с копчета между краката или с цип, а когато започне да пълзи, е по-добре да използвате такива с отворени крачета.

Бодитата без крачета, с къс или дълъг ръкав са едни от най-основните дрешки в бебешкия гардероб. Те са удобни и могат да се носят почти навсякъде. Можете да ги комбинирате с панталони, поли или плетива. Много майки предпочитат бодитата като домашно облекло и като допълнителен слой под връхните дрехи. За ежедневна употреба е за предпочитане да изберете модели с копчета - лесно се поставят и събуват, без да създават дискомфорт на детето.

Такива гащеризони са идеални през есента и зимата. Те са меки, дишащи, и осигуряват допълнителна топлина и комфорт по време на студените месеци. Изработени са от специални термо материи, които задържат топлината и предпазват тялото на бебето от изстиване.

Плетивата с маншети, са практично и стилно детско облекло. Тези дрешки са изработени от плътна и еластична плетка, която предлага комфортно прилепване към тялото на детето. Маншетите на ръкавите и крачолите осигуряват допълнителна защита от студ и вятър. Благодарение на маншетите и вталената плетка, те могат да бъдат закупени с няколко размера по-големи и пак ще изглеждат стилно и хармонично.

Чорапите и буйките са необходими, когато бебето ви започне да стъпва на земята. Чорапките задържат топлината на краката му и го предпазват от студа. Буйките са идеални, когато започне да се движи и да ходи. Когато избирате чорапки, обърнете внимание на еластичните ленти - те не трябва да са стегнати. Гардеробът ще изисква както памучни варианти, така и по-топли хавлиени, а през зимата ботушки. Чорапите също се използват от много майки, като средства против одраскване.

Шапките са необходими, когато бебето ви излиза навън, особено през студените месеци. Те задържат топлината на главата му и го предпазват от студа. Шапките са от съществено значение за защита на деликатната кожа на бебето от слънцето и вятъра. По-добре е да закупите тези аксесоари според нуждите си, тъй като не се знае какъв тип шапки е по-подходящ за вас и вашето бебе - с копчета, с връзки или без тях.

Пелените и одеялата са необходими за малките бебета, особено през първите месеци от живота им. Дори и да не планирате да повивате, пелените са необходими. Те са универсални и могат да се използват за много цели - може да ги разстелете, като подложка за преобличане, да покриете или избършете бебето с тях. Одеялата са изключително важни, когато бебчето ви трябва да бъде покрито, особено през студените месеци. За лятно изписване е най-добре да купите плетено памучно одеяло вместо плик - в бъдеще одеялото може да се използва ежедневно в креватчето и количката. За поддържане на хигиената се препоръчва използването на различни одеяла за вкъщи и навън.

Космонавтите са отличен начин да поддържате бебето топло и комфортно. Те са идеални за студените месеци, когато то трябва да бъде покрито изцяло. Това са дрехи, които могат да променят формата и размера си, за да паснат на растящото дете. С правилния размер, трансформиращият се космонавт може да се използва два до три сезона. Благодарение на иновативната подплата, нашите гащеризони са идеални за време от 0 до -30 градуса.

Благодарение на качулката, хавлията не се плъзга и главата на бебето винаги ще бъде топла. Нашите хавлии са големи и могат да се използват от раждането до 5 годишна възраст.

Спалното бельо и пижамите са други необходими дрехи в бебешкия гардероб. Те са идеални за нощния сън на бебето и могат да бъдат комбинирани с бодита или пуловери. Когато купувате такива, трябва да имате предвид, че те трябва да бъдат удобни и не трябва да ограничават движението на бебето. Освен това трябва да са безопасни и да не представляват риск за задушаване или други наранявания.

Заключение:

Надяваме се, че този списък с 10 необходими дрешки за бебешкия гардероб ще ви помогне да се подготвите за пристигането на вашето бебе. Когато пазарувате бебешки дрехи, е важно да имате предвид материалите, кройката и практичността на всеки артикул. Тези основни бебешки дрехи ще ви помогнат през първите няколко месеца, а и след това, правейки живота ви като нов родител малко по-лесен. Така че, запасете се с тези задължителни артикули и се насладете на всички гушкания и прегръдки, които идват с това да сте нов родител!
Назад към блога